Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére. A díj hivatalos elnevezése: Matheidesz Mária Minőségi Díj,(rövidítve: MMM Díj).

 

A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára.

 

A szakmai kuratórium minden évben külön dönt a díj összegéről, valamint a két kategóriában kiosztandó díjak számáról. 2016-ban a Díjjal járó anyagi elismerés összege a tanár kategóriában nettó 250.000,- Ft. A Díj átadására 2016. április 23-án, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által rendezett éves nyelvtanári konferencia keretében kerül sor. 2016-ban a fődíjon kívül a tíz legkiválóbb pályázatot benyújtó tanár számára biztosítjuk a konferencián való részvételt.

 

A pályázat 2016. évi témája tanár kategóriában a heterogén csoportok differenciált nyelvoktatása volt.

 

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete örömmel vette, hogy a Matheidesz Mária Minőségi Díj pályázatra ebben az évben is számos pályázati anyag érkezett. Az ország egész területéről érkezett pályázatok között nagy számban voltak olyanok, amelyek az MMM Díj fő célkitűzésének megfelelően ötletes, eredményes és példaértékű idegennyelv tanítási/tanulási módszert mutattak be.

Emiatt nem is volt könnyű dolga a Bíráló Bizottságnak, amikor arról kellett döntenie, mely pályázóknak ítélje oda a Díjat.

 

A Tanár kategóriában GULYÁS JUDIT (KTM Újbuda, Képesség- és Tehetség-fejlesztő Magániskola) „Szerepcsere” projekt c. pályázata nyerte el a díjat és a vele járó 250.000.- Ft jutalmat.

 A NYESZE Nyelvtanári módszertani konferenciára a díjazott pályázón kívül meghívást nyertek:

Bagi Krisztina (Budapest VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium)

Császár Renáta (Tatabányai SZC Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolája és Szakiskolája) Gyenes Márta (Sághy Mihály Szakképző Iskola, Csongrád)

Holecskáné Varga Magdolna (Szegedi Dózsa György Általános Iskola)

Horváth Hajnalka (Bornemisza Péter Gimnázium Budapest)

Huzián Éva (ZSZC Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolája, Lenti)

Kovács Ferenc (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium)

Márkvár Hajnalka (Szegedi Rendészeti Szakközépiskola)

Nagy Anita (Szegedi Rendészeti Szakközépiskola)

Prior-Tóth Erzsébet (Bajai Szakképzési Centrum Jelky András Szakközépiskolája,Szakiskolája és Kollégiuma)Nyertes tanári pályázat 2016

Nyertes tanári pályázat 2015

Nyertes tanári pályázat 2013

Nyertes tanári pályázat 2012

Nyertes tanári pályázat 2011

Nyertes tanári pályázat 2010


« vissza