Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére. A díj hivatalos elnevezése: Matheidesz Mária Minőségi Díj, (rövidítve: MMM Díj).

 

A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára. 

 

A szakmai kuratórium minden évben külön dönt a díj összegéről, valamint a két kategóriában kiosztandó díjak számáról. 2016-ban a Díjjal járó anyagi elismerés összege a diák kategóriában nettó 100.000,- Ft.  A Díj átadására 2016. április 23.-án, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által rendezett éves nyelvtanári konferencia keretében kerül sor.


A pályázat 2016. évi témája diák kategóriában a szabadidő - szórakozás - nyelvtanulás volt. 


A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete örömmel vette, hogy a Matheidesz Mária Minőségi Díj pályázatra ebben az évben is számos pályázati anyag érkezett. Az ország egész területéről érkezett pályázatok között nagy számban voltak olyanok, amelyek az MMM Díj fő célkitűzésének megfelelően ötletes, eredményes és példaértékű idegennyelv tanítási/tanulási módszert mutattak be.


Emiatt nem is volt könnyű dolga a Bíráló Bizottságnak, amikor arról kellett döntenie, mely pályázóknak ítélje oda a Díjat.


A Diák kategóriában a fődíjat és a vele járó 100.000.- Ft-ot JUHÁSZ TIBOR (Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Kisvárda) nyerte. Pályázatának címe: Gamifikálok.Nyertes diák pályázat 2016

Nyertes diák pályázat 2015

Nyertes diák pályázat 2013

Nyertes diák pályázat (T.A.) 2012

Nyertes diák pályázat  (F.Á.) 2012

Nyertes diák pályázat 2011

Nyertes diák pályázat 2010


« vissza